Gebeurtenissen.com

 

Racisme, slaat het eigenlijk ergens op?

Door Marianne van Buitenen

 

Het woord ‘racisme’ heeft een negatieve betekenis. De algemene betekenis van racisme is dat mensen van een bepaald ras, zichzelf superieur achten tegenover mensen van één of meerdere andere rassen. Vooroordelen en emoties spelen hierbij een belangrijke rol, evenals als het gebrek aan kennis over ‘de ander’.

 

Superioriteitgevoelens

Het discrimineren van personen op grond van hun ras, kan zowel de dader als het slachtoffer psychisch beïnvloeden. De dader kan het idee hebben dat hij zijn superioriteitgevoelens in stand ‘moet’ houden, zodat de verbintenis met het eigen ras zo sterk mogelijk blijft. Slachtoffers van racisme voelen zich vaak aangevallen of uitgesloten. Zij kunnen daardoor gefrustreerd raken, wraak- of minderwaardigheidsgevoelens krijgen óf zelf overgaan tot het discrimineren van anderen op basis van ras(sen).

 

Genetische achtergrond

Waar lang niet iedereen bij stilstaat, is het feit dat in deze tijd vrijwel niemand nog volledig ‘raszuiver’ is. Vrijwel iedereen heeft DNA kenmerken die afkomstig zijn uit andere streken, landen of werelddelen. Soms ook van de rassen of volkeren waar iemand ’n hekel aan heeft en eventueel op neerkijkt. De meeste mensen hebben meer gemeen met anderen, dan ze ooit zouden kunnen of durven bedenken.
Het zou mooi zijn als iedereen zou weten wat zijn/haar genetische achtergrond was. Want dan zou het duidelijker worden dan ooit, dat racisme nergens op slaat.

 

DNA testen

In Nederland zijn DNA testen om je afkomst te achterhalen nog niet erg bekend of populair. In Amerika en Engeland worden deze testen steeds vaker aangevraagd en uitgevoerd.

Bekijk het onderstaande filmpje en verbaas je over de testresultaten van een aantal mensen die hebben deelgenomen aan testen om hun genetische achtergrond te achterhalen.

 

juli 2016

Maja Siegers 24.07.2016 15:34

Ik vind dit heel erg interessant en verrassend

Jeroen 21.07.2016 01:57

Gaaf artikel! Zo'n DNA-test zou heel goed kunnen zijn voor personen die anderen discrimineren op hun afkomst.

Nieuwe reacties

13.09 | 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

11.10 | 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

10.10 | 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

10.10 | 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men