Gebeurtenissen.com

‘Linksom of rechtsom de burgers zijn boos!’
Door Marianne van Buitenen

Dat veel burgers in eerste instantie geïrriteerd raakten door de kerstcrisis was begrijpelijk. Toen na enkele dagen bleek dat het kabinet het door de Eerste Kamer afgewezen wetsvoorstel van minister Schippers hoe dan ook wilde doordrukken, sloeg de irritatie om in verbijstering en vervolgens in boosheid.  

De reacties op de vele berichten over de kerstcrisis waren (en zijn) niet mis. Zowel bij de social media als bij diverse nieuwssites, werd met grote verontwaardiging ingegaan op de ontwikkelingen in het politieke steekspel. Vooral nadat premier Mark Rutte afgelopen donderdag een brief aan de Tweede Kamer had gestuurd, waarin stond dat het ‘linksom of rechtsom zal worden geregeld', nam de hoeveelheid reacties toe.

Ondemocratisch
Zodra bekend werd hóe het kabinet de Eerste Kamer wilde omzeilen indien het omstreden wetsvoorstel voor de tweede keer zou worden afgewezen, nam het toch al breed gedragen gevoel van onbehagen toe. De oplossing van het kabinet, via de sluiproute van een Algemene Maatregel van Bestuur, werd bijna in ongeloof aangehoord. Mensen reageerde in overduidelijke bewoordingen bij een topic op Nujij.nl over het artikel: ‘Sluiproute kabinet is ondemocratisch’, van het RTL nieuws.
Klik hier om de reacties onder het artikel te lezen.

Enigszins hoopgevend?
Dat de ‘constructief’ met het kabinet meewerkende partijen; D66, CU en SGP afstand leken te nemen van de door het kabinet bedachte sluiproute, leek nog enigszins hoopgevend. Tot zondag 21 december in de Telegraaf het artikel: ‘CDA biedt uitweg langs dissidenten’ verscheen. Met de steun van het CDA voor het wetsvoorstel, zou het kabinet de stemmen van de “gedoogpartijen”, niet eens meer nodig hebben. Het CDA heeft immers elf zetels in de Senaat.
Citaat uit de Telegraaf: “Het CDA is bereid een afgezwakte variant te steunen, zei fractievoorzitter Buma gisteren”.
Er kwam een ware stormvloed aan reacties los op de website van de Telegraaf. Het zijn er op dit moment al bijna 740!
Het artikel en de bijbehorende reacties, zijn onder deze link na te lezen.

Het draagvlak voor de huidige coalitie lijkt dag na dag af te nemen. De meeste mensen voelen zich absoluut niet prettig en/of beschermd (en ook allesbehalve serieus genomen) bij een regering die zelf zegt dat zaken door hen: ‘linksom of rechtsom worden geregeld’.
Dus kunnen we rustig stellen; ‘linksom of rechtsom’… de burgers zijn boos!

Februari 2015

Freddie 05.05.2015 15:03

Linksom of rechtom het beleid blijft gelijk. De belastingen krijgen slechts een andere naam. Protesten worden genegeerd.

Nieuwe reacties

13.09 | 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

11.10 | 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

10.10 | 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

10.10 | 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men