Gebeurtenissen.com

Wettelijk verplichte onheilstijdingen...
Door: Marianne van Buitenen

Vrijwel iedereen kent het placebo-effect; medicijnen zonder werkzame stoffen kunnen een genezende werking hebben. Mensen gebruiken deze "medicijnen" in de stellige overtuiging dat ze echt werken. Deze positieve verwachting activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam op een enorme manier, omdat het onderbewustzijn de boodschap zonder meer voor waar aanneemt.

Doodziek
Er bestaat ook zoiets als het tegenovergestelde van het placebo-effect, dat noemt men het nocebo-effect. Als mensen horen of lezen dat ze ergens ziek van kunnen worden of iets eten waarvan ze dénken dat het schadelijke stoffen bevat, en kunnen hier daadwerkelijk doodziek van worden! Mensen kunnen er zelfs aan overlijden, omdat het onderbewustzijn ook deze boodschap kritiekloos opneemt.  

Onzichtbaar
Vooral de boodschappen die het onderbewustzijn vrijwel ongemerkt krijgt "toegediend" doen het goed. De reclamewereld heeft daar vele tientallen jaren geleden schaamteloos gebruik van kunnen maken, tot de overheden ingrepen. Diverse frisdrankfabrikanten hadden een uiterst werkzame manier ontdekt om hun product aan de man te brengen. In bioscoopfilms werden enkele beeldjes van hun frisdranken geplakt. Ze waren totaal onzichtbaar voor het bewustzijn van de bioscoopbezoeker (ze duurden minder dan één seconde), maar het onderbewustzijn "pikte ze feilloos op". In de pauze bestelden de bioscoopbezoekers vrijwel uitsluitend frisdranken van het verborgen merk! En dat niet alleen, ook in de winkels nam de verkoop van deze merken explosief sterk toe. Dit is een tijdlang goed gegaan -voor de fabrikanten- tot het verboden werd. Er zijn daadwerkelijk merken groot mee geworden.

Genadeloos
We realiseren het ons niet iedere dag, maar er is een buitengewoon grote groep mensen die dagelijks wordt blootgesteld aan het zeer schadelijke nocebo-effect. Het tegenovergestelde van het heilzame placebo-effect dus. Zij krijgen vele malen per dag teksten onder hun neus die hen ongeveer dwingen om zichzelf ziek te denken. De mensen waarover het hier gaat lezen deze teksten niet bewust, ze kennen ze wel maar kijken er eigenlijk niet (meer) naar.
Zij staan dus bloot aan de meest doeltreffende manier waarop het nocebo-effect werkt... het onderbewustzijn "pakt de boodschap op"!
Genadeloos worden de teksten erin gestampt, als zij doorgaan met waar ze mee bezig zijn... gáán ze dood, wórden ze impotent en onvruchtbaar, kríjgen ze ernstige ziektes, gáán ze stinken en meer van dit soort onheilstijdingen.
Natuurlijk heb ik het over de waarschuwingsteksten teksten op shag en sigaretten. Er ontkomt geen roker aan, hun levensverwachting wordt onherroepelijk drastisch verlaagd, punt uit!

Voodoo
Er zijn natuurlijk mensen die schrikken van de waarschuwingsteksten en dan inderdaad stoppen met roken. Maar er blijft een enórme, zelfs gigantische groep mensen die niet kan stoppen, om welke reden dan ook!
Veel van deze mensen "weten", dankzij de teksten, dat zij er niet aan kunnen ontkomen. Zij zullen er doodziek van worden, dat IS nu eenmaal zo!
En er worden dan ook steeds meer mensen daadwerkelijk ziek van het roken, meer dan vroeger (vóór de teksten) het geval was. Geen wonder, het onderbewustzijn krijgt de boodschap dagelijks toegediend, heeft hem opgenomen en geaccepteerd.
Waarom staat men niet eens stil bij het Voodoo-achtige effect van deze onheilstijdingen?

Het enige wat de overheden menen te moeten doen, is de prijzen van rookwaren waanzinnig sterk verhogen! Mensen die niet kunnen stoppen met roken gaan dus bezuinigen op andere dingen. Goed en gezond eten bijvoorbeeld, nauwelijks fruit meer kopen en vitamine-supplementen van het boodschappenlijstje schrappen. Waardoor de gevolgen van de "waarschuwingsteksten" extra versterkt worden!
Is het niet de állerhoogste tijd om het over een totaal andere boeg te gooien?

De voordelen
Veronderstel dat er ineens teksten op de rookwaren kwamen die de voordelen van het stoppen met roken benadrukken, zoals bijvoorbeeld: 'Stoppen met roken geeft je een frissere adem', 'Niet-rokers hebben wittere plafonds', 'Stoppen met roken geeft je meer uithoudingsvermogen', 'Niet-rokers hebben wittere tanden', 'Niet-roken kost minder geld'...
Dit soort teksten geven de verstokte rokers een heel ander gevoel. Niet meer het deprimerende doemdenken, maar het idee dat er een écht en bereikbaar voordeel in zit in het stoppen met roken.
Er zou grote omslag in het denken voor nodig zijn om te bewerkstelligen dat er positieve teksten op de pakjes komen te staan. Helaas zijn de keiharde "onheilstijdingen" op rookwaren wettelijk verplicht. Er komen binnenkort waarschijnlijk zelfs afschrikwekkende foto's op de verpakkingen van rookwaren te staan.
Wie is er in vredesnaam ooit op het onzalige idee gekomen om het op deze manier aan te pakken...?!

De waarschuwingsteksten op rookwaren werden in Nederland wettelijk verplicht in 1981.

 

Ton de leeuw 21.07.2016 10:35

Roken is slecht en dat weten we allemaal. Verbieden helpt niet want het is een psychische probleem. Neem fruit ipv een sigaret.

Nieuwe reacties

13.09 | 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

11.10 | 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

10.10 | 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

10.10 | 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men