Gebeurtenissen.com

Interview Wernard Bruining
Door Marianne van Buitenen

Wernard Bruining, groot voorstander van de legalisering van cannabis, heeft met zijn stichting 'Mediwiet' als doel cannabis weer als volksmedicijn onder de mensen te brengen. Tevens tracht hij al geruime tijd de Nederlandse politiek te overtuigen van de grote milieuvoordelen van industriële hennep. Bruining is een bevlogen man waar we ongetwijfeld nog veel van zullen horen.

Wanneer ben jij je gaan verdiepen in de geneeskracht van cannabis?
- Ik ben bezig met mediwiet sinds 1994. Op een gegeven moment heb mediwiet eigenlijk laten gaan, er stortte zich namelijk allerlei mensen op en ik maakte mezelf wijs dat mijn taak erop zat. Toch bleef ik ruim vijftien jaar het knagende gevoel houden dat ik de patiënten in de steek had gelaten. Dus in 2009 hakte ik de knoop door, ik besloot me geheel aan mediwiet te wijden.
Op het internet zag ik hoe ene Rick Simpson patiënten hielp genezen met cannabisolie. Vervolgens kwam ik op het idee om de olie te verdunnen, zodat het per druppel nauwkeurig gedoseerd kan worden. Door cannabis per druppel te doseren kan high worden vermeden worden. Ook ontwierp ik een methode waarmee iedereen veilig en kleinschalig, gewoon thuis in de keuken op het aanrecht, zijn eigen wietolie kan maken. Ik probeer van cannabisolie weer een gewoon volksmedicijn te maken.

"Mediwiet, en anders niet!" Hoe kwam je op deze slogan?
- Ik werd op een ochtend in 1994 wakker met dat zinnetje in mijn hoofd en kreeg de idee dat als ik dat woord tot ‘gewoon Nederlands’ zou maken, men uiteindelijk anders over cannabis in het algemeen zou gaan denken. Ik ontwierp een logo, schreef een voorlichtingsfolder en heb toen binnen twee weken tijd vijftig coffeeshops bereid gevonden om cannabis tegen 50% korting, dus tegen inkoopprijs, te leveren aan patiënten. Dit heeft medicinaal cannabis gebruik indertijd op de kaart gezet in Nederland.

Heb je al veel mensen kunnen helpen met je kennis over de medicinale toepassing van de olie?
- Ik heb inmiddels via mijn Stichting Mediwiet heel veel patiënten mogen helpen. Toch kom ik nog dagelijks nieuwe ziektebeelden tegen waar ik nog nooit van gehoord heb en waarbij de olie heel goed helpt. Laatst heb ik ook nog een patiënt in 28 dagen van pijnlijke wratten onder zijn voet af kunnen helpen, iets waar de man al zeven jaar last van had. In die periode werd hij regelmatig behandeld met koude stikstof, een zuur en lasers. Deze behandelingen leverden grote wonden op, nóg meer pijn en de wratten bleven steeds terugkomen.

Gebruik je ook zelf (eventueel preventief) de medicinale cannabisolie?
- Ja, ik gebruik het als spierontspanner, voor de artrose in mijn nek. Doe ik dat niet, dan word ik 's nachts om de 4 á 5 uur wakker van de hoofdpijn. Daar heb ik jaren last van gehad en moest er dan echt uit, omdat de hoofdpijn anders zo erg werd dat hij de hele dag niet meer wegging. Dan ging ik maar achter de computer zitten werken. Als mijn vrouw en kinderen dan naderhand de deur uit waren, ging ik maar weer een paar uur slapen. Want ik heb ik namelijk echt acht uur slaap per dag nodig.

Is er een bepaalde aandoening, die opvallend snel verbetering laat zien?
-
Eigenlijk werkt de olie heel snel, en bij alle aandoeningen. Wanneer het onder de tong wordt ingenomen, werkt het meestal in 15 á 20 minuten. Echt heel snel zie je het vaak werken bij chronische pijn, ADHD, ziekte van Parkinson, spasmen, misselijkheid en bij depressies.

Heb je ook meegemaakt dat mensen helemaal geen baat hebben bij de olie?
- Jazeker, dit komt bijvoorbeeld voor bij sommige vormen van chronische pijn. Veel mensen hebben angst om te ontspannen en los te laten. Soms zie je ook de verborgen onwil om een kwaal los te laten, de onwil om te veranderen. Dat laatste klinkt gek, maar het bestaat echt. Als ik het merk laat ik de mensen in hun waarde en doe enkele stappen terug. Ze hebben dan op de een of andere manier een winst te halen bij hun ziekte. Ze leren er bijvoorbeeld iets van, en dan moet je hen de gelegenheid tot die levenslessen niet ontnemen. Vaak ook oefent hun omgeving druk uit om niet te veranderen, dan geven patiënten daar gehoor aan.

Op Mediwiet.nl benadruk je ook de milieuvriendelijke toepassingen van hennep. Waar staan mensen eerder voor open, de medicinale of de milieuvriendelijke aspecten van hennep?
- Eerst natuurlijk de medicinale aspecten, want daar komen ze voor. Daarna zijn ze verrast als ze de andere kanten van hennep leren kennen. Zodra ze eenmaal aan den lijve hebben ondervonden dat het medicinaal écht werkt, worden ze overtuigd pro-cannabis. Zij vinden het verbod belachelijk en de politici die daarvoor pleiten, buitengewoon kortzichtig.

Veel mensen denken dat medicinale cannabisolie, die ook wel wiet-olie wordt genoemd, hetzelfde is als hennepzaadolie. Kun je aan de lezers uitleggen wat het verschil is tussen deze twee soorten hennepolie?
- Hennepzaadolie bevat nauwelijks THC, max. 0,2% en wordt gemaakt uit industriële hennep. Wietolie wordt gemaakt uit cannabis planten met een THC gehalte van 10-15%. Er is onverdunde wietolie, die wordt gebruikt voor het bestrijden van kanker en wratten. Waar ik vooral mee bezig ben is 5x verdunde wietolie, die is te gebruiken bij allerlei ziektebeelden.

Wat is je grootste droom op het gebied van cannabis?
- Een cannabiskliniek, dát zou echt geweldig zijn! Ik ben me duidelijk bewust dat ik een taak te vervullen heb hier op aarde ten aanzien van mediwiet, dankbaar dat ik dit mag doen en zie wel wat het universum verder op mijn bordje schept.

Is er nog iets, dat niet naar voren is gekomen in voorgaande vragen, maar wat je toch graag onder de aandacht wilt brengen?
- De natuur staat bol van symbiose tussen levende wezens en planten. De mens is geëvolueerd samen met hennep, het is immers het oudste landbouwgewas! Hennep heeft de mens de mogelijkheid gegeven zijn omgeving aan zich te onderwerpen en tot beschaving te komen. Sommigen beweren dat het roken van hennep ertoe heeft geleid dat de mens een Godsbesef heeft ontwikkeld en oog kreeg voor alles wat zacht, goed, sociaal en fantasierijk is. Die speciale band is sinds 1937 verbroken en contact is zelfs verboden. Bewustzijnsverruiming of daarnaar streven, is verboden in onze dagen! De harde, botte en bewustzijnsvernauwde mens vernietigt daarom alles om zich heen, inclusief zichzelf.
Daar moet en zal een einde aan komen!

Kijk voor meer informatie op www.mediwiet.nl

Juli 2011

 

Jacqueline van Tol 13.09.2020 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

John brown 11.10.2019 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

Rocky Elevs 10.10.2019 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

Rocky Elves 10.10.2019 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men

Jindrich 11.12.2014 13:58

Ik weet dat jullie allemaal misschien al af hoe je een hoge graad hennep olie of cannabis olie die kanker en andere chronische ziekten uit te roeien gemakkelijk

12-String 07.12.2014 13:31

Erik

swaeb jeroen 16.10.2014 23:25

Lang leve de natuurgod goeroe van de mauwie wauwie Wernard Bruining!
Eindelijk iemand die de mensen geneesd en tips geefd op de juiste manier bravo! Naturesgod

jeroen swaeb 07.12.2014 13:21

wie mag 12 string wel zijn dan??

12-String 07.12.2014 11:58

Ben jij Jeroen, zoon van Herwig en Suzie?

Nieuwe reacties

13.09 | 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

11.10 | 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

10.10 | 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

10.10 | 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men