Gebeurtenissen.com

Cannabis in de strijd tegen wratten
Door Marianne van Buitenen 

Bij kinderen verdwijnen ze af en toe spontaan, volwassenen kunnen er wel járenlang mee lopen: voetwratten! Bij een volwassen man die last had van een mozaïekwrat -een clusterwrat- onder zijn voet, bleek geen enkele behandeling te helpen. Ondanks alle (pijnlijke) behandelingen bleven de wratten maar terugkomen. Dat veranderde snel na een toevallige ontmoeting met Wernard Bruining, voorzitter van de stichting Mediwiet.

In de zeven jaren die vooraf gingen aan deze ontmoeting, was de grote mozaïekwrat onder de voet van de man al op vele manieren behandeld. Onder andere met vloeibare stikstof en naderhand ook met agressieve bijtende zuren. Toen dit niet het gewenste effect gaf, ging men zelfs over op laserbehandelingen. In twee jaar tijd volgden maar liefst zeven behandelingen. Hierdoor ontstonden diepe en pijnlijke wonden, met als gevolg dat de man wekenlang niet kon lopen. Ondanks al deze behandelingen, bleven de wratten gewoon terugkomen.

Het doel van dit soort behandelingen, is het vernietigen van de opperhuid waar zich de virusdeeltjes (humaan papillomavirus) in bevinden. Het virus rechtstreeks doden of  inactiveren is niet mogelijk. Maar misschien kan ik beter zeggen wás niet mogelijk, want de man is inmiddels wel van zijn zeer hardnekkige mozaïekwrat verlost.

De oplossing voor zijn probleem kwam van Wernard Bruining, ik vroeg hem hoe hij de man van zijn voetwratten af heeft geholpen.

Wanneer je iemand voor het eerst -en heel toevallig- ergens ziet, denk je niet direct aan een gesprek over voetwratten. Hoe kwam het dat jullie hierover begonnen?
-
Ik was op bezoek bij Green House, ‘s werelds grootste hennepzaden producent, om de eigenaar Arjan te interviewen. Ik ken Arjan al lang, sinds 1985. Tijdens dat interview kwamen we te spreken over de wietolie waar ik nu al jaren mee bezig ben. Ik vertelde hem over de vele wonderbaarlijke genezingen met de olie,waaronder het verhaal van een vrouw met de ziekte van Parkinson. De dochter van deze vrouw had meerdere wratten op haar handen, die verdwenen helemaal na ingesmeerd te zijn met 5x verdunde wietolie. De mensen die op het kantoor aanwezig waren, luisterden geïnteresseerd mee. Eén van hen - Franco, de manager- vertelde me vervolgens over zijn voetwratten.

Wat was het eerste dat je hem hebt aangeraden?
-
Ik heb hem eerst de 5 x verdunde standaard wietolie aangeraden, om te kijken of dat enig effect had.

Hielp dit de man direct van zijn mozaïekwrat af?
-
Nee, maar wel was het zo dat hij voor het eerst in zeven jaar een verbetering opmerkte.

Hoe ging het verder en hoelang duurde het tot de mozaïekwrat helemaal was verdwenen.
-
Toen de verdunde olie al een positief effect gaf,  heb ik hem aangeraden om de onverdunde olie te proberen die ik alleen gebruik voor kankerpatiënten. Na slechts vier weken smeren, waren de wratten op zijn voet geheel verdwenen.

Zijn de wratten daarna niet meer teruggekomen?
-
Nee, ik heb hem een maand later nog gezien en zijn voet bekeken. De huid waar de wrat had gezeten, was zelfs nog gaver geworden dan eerst.

Het grootste probleem bij wratten, het virus dat niet gedood kan worden, lijkt door de wietolie toch te zijn uitgeschakeld. Dat zou opzienbarend nieuws kunnen zijn voor de vaak moeizame en pijnlijke strijd tegen voetwratten. Heb je hier al over gesproken met deskundigen of artsen?
-
Nee, ik steek momenteel weinig tijd in het overtuigen van “deskundigen” die komen er vanzelf wel achter wanneer mijn boek verschijnt. Ook vind ik het belangrijker om mijn energie te steken in het helpen van patiënten met andere ziektebeelden om te kijken of olie ook voor hen wat kan betekenen. Ik ben inmiddels boven de zestig en moet efficiënt omgaan met mijn langzaam afnemende energie.

Het boek waar je mee bezig bent, gaat dat over de genezende werking van wietolie?
-
Ja, het is een boek dat letterlijk twee voorkantjes heeft. De ene kant is een verzameling interviews met ruim 60 patiënten, die op succesvolle wijze gebruik gemaakt hebben van wietolie. Dat gaat dan over chronische pijn, slapeloosheid, depressie, ADHD, MS, fybromyalgie, de ziekte van Parkinson, ziekte van Crohn, spierspasmen, misselijkheid, kanker, wratten en nog veel meer.

Wanneer je het boek omdraait zie je de andere kant. De andere kant van het boek behandelt de achtergronden van cannabis. Dat gaat dan over het ontstaan van het verbod en laat zien dat dit allemaal doorgestoken kaart is. Maar ook over hoe en waarom cannabis medicinaal werkt en hoe je gewoon thuis op het aanrecht, zelf wietolie kunt maken.

Kun je al vertellen hoe het boek gaat heten en wanneer het verschijnt?
-
De ene kant van het boek heet ‘Mediwietolie’, het ideale volksmedicijn.
- De andere kant heet: ‘HEMP4FUTURE!’ en gaat over de wietolie, de achtergronden, het verbod en het zelf maken van de olie.

Aanvulling: Het boek 'Mediwietolie' van Wernard Bruining is inmiddels verschenen.
Het is o.a. bij Bol.com verkrijgbaar >>klik hier<< 

Dick Luijten 28.03.2018 09:20

Nadat ik(70+) mijn eigen gemaakte wietolie (onder de tong 3-5 druppels per nacht) ging gebruiken zijn mijn wratten onder mijn oksels allemaal verdwenen. Hoera!

Nieuwe reacties

13.09 | 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

11.10 | 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

10.10 | 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

10.10 | 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men