Gebeurtenissen.com

Grootschalige export van hennep grootste probleem Opstelten?
Door Marianne van Buitenen

De regulering van cannabis heeft geen zin, meent minister Opstelten, omdat het grootste deel van de in Nederland geteelde wiet volgens hem bestemd is voor de export. Als dat inderdaad hét probleem voor Opstelten is, zal het hem verheugen dat de oplossing voor het oprapen ligt: De mogelijkheid om (eindelijk) het kaf van het koren te kunnen scheiden.

Lastig voor Opstelten
Zoals het nu gaat met de cannabisteelt in Nederland, is het voor Opstelten natuurlijk ook wel erg lastig om productie van voor de export bestemde wiet aan te pakken. Want er is op dit moment nog helemaal geen mogelijkheid, geen énkele mogelijkheid zelfs, om de criminele henneptelers te kunnen onderscheiden van de goedwillende kleine hobbytelers. Hierdoor kan de politie-inzet niet voor de volle 100% ingezet worden tegen echt criminele henneptelers. De inzet wordt nu versnipperd ingezet -ook tegen zeer kleine telertjes- en de politie verliest daardoor heel veel tijd en geld.
Het ontbreken van dit onderscheid lijkt dan ook het grootste probleem van onze minister!

Onderscheid
Maar gelukkig, zoals ik al zei, de oplossing voor ligt voor het oprapen. Maak onderscheid, werk de criminele grootschalige henneptelers tegen, door hén wel- maar de kleinschalige hobbyteler niet meer te vervolgen. De politie-inzet kan dan volledig gericht worden op criminele telers, waardoor het werk van de politie vele malen effectiever zal worden.
Als er dan ook binnenshuis wat hennepplantjes kunnen worden geteeld in goedgekeurde tentjes met goedgekeurde apparatuur + certificaat, dan hoeft de politie ook niet onnodig veel tijd meer te steken in het afbreken en opruimen van ieder kweektentje dat zij kunnen vinden.

Doelgroep in zicht…
Eindelijk wordt het dan voor Opstelten ’n stuk eenvoudiger om de productie van hennep voor de export keihard  aan te pakken. Dat zal een hele opluchting voor hem zijn.
Wanneer de burgemeesters dan ook nog een steentje gaan bijdragen door wat gemeentelijke wietkwekerijen op te zetten, gaat het helemaal de goede kant op. Want dan is het onderscheid volledig. Daardoor heeft Opstelten beter dan ooit zicht op zijn doelgroep bij de strijd tegen de voor export bestemde teelt; de echt criminele henneptelers!

  Reguleren = Kaf van het koren scheiden!

 

Nieuwe reacties

13.09 | 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

11.10 | 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

10.10 | 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

10.10 | 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men