Gebeurtenissen.com

Verontwaardiging over cannabisbeleid stijgt, verbijstering neemt toe
Door Marianne van Buitenen

De verontwaardiging over de constante afwijzing van minister Opstelten, van de plannen van meerdere burgemeesters om de wietteelt te reguleren, is de laatste tijd sterk gestegen. Maar sinds op vrijdag 28 februari bekend werd waarom ook de Nationale Politie tegen het gedogen van  wietteelt is, begint deze verontwaardiging zelfs om te slaan in pure verbijstering.  

Vrees voor represailles
Vrijdag werd onthuld dat de Volkskrant een notitie in handen heeft van de plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie, Ruud Bik. Uit deze notitie blijkt dat de Nationale Politie tegen het gedogen van wietteelt is, omdat ze bang is dat criminelen de legale hennepkwekerijen 'met extreem geweld' zullen overvallen.
Burgemeester Paul Depla van Heerlen -één van de initiatiefnemers van het plan voor gemeentelijke wietteelt- zei  verbijsterd en onthutst te zijn door het bericht.
“Uit vrees voor represailles doen we niks en laten we de wietteelt in handen van de criminelen", reageerde Depla. (Zie artikel op dichtbij.nl/Roermond)

Het blijkt dat ook gewone burgers verbijsterd zijn door de onthulling over de angst van de Nationale Politie voor eventuele represailles uit criminele kringen. Zie bijvoorbeeld de vele reacties op de website van De Telegraaf, bij Nujij.nl en ook bij Volkskrant.nl.
Er is bij al de reacties die mensen via het internet plaatsen, vrijwel geen begrip te vinden voor de ontluisterende vrees van de politie.

Buitengewoon winstgevend
Je kunt je afvragen hoe het mogelijk is, dat de Nederlandse overheid zich blijkbaar helemaal niet realiseert dat zij de cannabisteelt onaantrekkelijk kan maken voor criminelen. Neem alleen al de problemen die coffeeshops hebben om cannabis in te kunnen kopen. De teelt wordt door de overheid illegaal gehouden, hoewel de verkoop is toegestaan, en de inkoop bestaat officieel zelfs helemaal niet. Dat drijft de prijzen van cannabis natuurlijk gigantisch hoog op. Hierdoor is én blijft, het telen van grote hoeveelheden cannabis voor criminelen continue buitengewoon winstgevend.

Wanneer de overheid gemeentelijke wietteelt toestaat, en tegelijk ook kleine hobbytelers met bepaald aantal planten met rust laat, dan worden de prijzen van wiet vanzelf lager. Dan wordt het voor de criminelen vele malen minder aantrekkelijk om zich nog met de cannabisteelt bezig te houden. En dat niet alleen, maar dan hoeft de politie ook niet meer te vrezen voor hun “represailles” en/of voor eventuele overvallen op legale kwekerijen.

Niet te vergelijken…
De vrees van de politie, voor het overvallen en leeghalen van legale gemeentelijke kwekerijen, lijkt mij overigens sowieso al niet erg realistisch. Want criminelen beroven dan nu wel af en toe een hennepkwekerij, maar dat is ábsoluut niet te vergelijken met het overvallen van een kwekerij die voorzien is van een goede alarminstallatie en bewakingscamera’s. Bij een inbraakalarm komt daar dan in no-time de politie op af. Terwijl bij de beroving van andere (illegale) hennepkwekerij, juist iedere betrokkene z'n uiterste best doet doet om de politie er niet bij te betrekken!

Een mens lijdt het meest, door 't lijden dat hij vreest…

 

Anke 12.02.2017 10:39

Veeg teken dat de politie bang is. Hoogste tijd dat men wel de beschikking krijgt over voldoende personeel en andere middelen.

Anke 12.02.2017 10:37

De politiemensen zijn wel degenen die de drugcriminelen het beste kennen
En die al jarenlang met veel te weinig personeel en andere middelen met de kraan open a

Patricia 09.04.2014 07:47

Ja , het is vreemd, terwijl er zoveel mee kan gedaan worden in de gehele maatscappij en economisch gezien ook, bied en geeft veel werk .

Richard 10.03.2014 01:05

Het moet ook echt niet gekker worden... de politie is bang!

H.van Bommel 01.03.2014 16:31

Het is de ambtelijke top die legalisering van cannabis in Nederland dwarsbomen. Ministers en politici worden al jaren vals geïnformeerd over cannabis.Democrati

Ria 01.03.2014 14:00

Inderdaad, een met camera's en alarminstallatie beveiligde legale wietkwekerij zullen criminelen niet snel overvallen. Politie heeft angst voor niets dus!

Nieuwe reacties

13.09 | 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

11.10 | 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

10.10 | 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

10.10 | 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men