Gebeurtenissen.com

Cannabis kan het milieu redden...
Door Marianne van Buitenen

Zo, nu hebben de chemische, farmaceutische,
fossiele, staal, hout en andere industrieën vele tientallen jaren de kans gehad bewijzen wat ze kunnen. We ervaren op dagelijkse basis wat dit de huidige wereld heeft gebracht; enórme milieuvervuiling, grootschalige kap van bossen en een zo langzamerhand meer dan gigantisch ver doorgeschoten gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Maar goed, de bovengenoemde industrieën hebben in ieder geval miljárdenwinsten gemaakt, zij kunnen tevreden zijn…  

Mensheid was op de goede weg
Dus nu moeten we het nu maar eens anders aan gaan pakken en wel op zeer korte termijn. Het is de allerhoogste tijd dat we stoppen met de afbraak en vervuiling van het milieu.
Eigenlijk was de mensheid al behoorlijk op de goede weg, tót de chemische revolutie aanbrak in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Het gebeurde precies in de tijd waarin men bezig was met het industrialiseren van vezelhennep (Cannabis Ruderalis). Dit proces werd wreed doorbroken door meerdere grote industrieën, die het alleenrecht op hun producten door middel van patenten konden vastleggen. Zij zagen in de goedkope milieuvriendelijke cannabisplant een gevaarlijke dreiging voor hun miljardenondernemingen. Dus besloten ze de handen ineen te slaan en werden kosten noch moeite gespaard om cannabis een slecht imago te bezorgen. Het is hen helaas gelukt, de ‘kroon op het werk’ van de chemische industrieën werd het (inmiddels uiterst omstreden) cannabisverbod uit 1937.

Decriminaliseren de beste oplossing
Dankzij de geslaagde strijd tegen de multifunctionele cannabisplanten, zijn er ontelbaar veel milieuvervuilende producten op de markt gekomen. Producten die in de meeste gevallen ook nog eens op een milieuvervuilende manier geproduceerd worden.
Het volledig decriminaliseren van cannabisplant is de beste oplossing -én keihard nodig- om veel ernstig milieuvervuilende grondstoffen te kunnen vervangen door cannabis. Op dit moment hebben een groot aantal chemische bedrijven/multinationale ondernemingen de wereld zo ongeveer 'gekoloniseerd' met hun milieuvervuilende producten. Terwijl de zeer milieuvriendelijke en multifunctionele cannabis planten al ruim 80 jaar worden gedemoniseerd en gecriminaliseerd!

Cannabis gelegaliseerd in meerdere staten
Met de ‘War on Cannabis’, is het kind bijna met het badwater weggegooid. Maar ondertussen is het kind gered en staat klaar om zijn plaats in de wereld weer in te nemen!
De roep om hervorming van de cannabiswetgeving wordt immers iedere dag luider, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. In Amerika, het land nota bene waar het cannabisverbod uit 1937 vandaan komt, is cannabis inmiddels gelegaliseerd in meerdere staten. Steeds meer mensen begrijpen dat zij generaties lang volledig verkeerd zijn voorgelicht over cannabis. Daardoor groeit de weerstand tegen regeringen die, dwars tegen alle logica in, blijven vasthouden aan het verbod op cannabis.
Deze overheden hebben zichzelf een rol als strenge zedenmeester opgelegd, een rol die door de toegenomen kennis over cannabis ábsoluut niet realistisch meer is!
 

Laten wij -als Nederlandse burgers- dus nu maar eens iets doen om het kabinet te laten weten dat het de állerhoogste tijd is… om cannabis haar rechtmatige plaats in de wereld (en daarmee onze samenleving) terug te geven!

Om de petitie: ‘Haal cannabis uit het strafrecht voor een duurzame toekomst’ te kunnen ondertekenen >> klik HIER <<

 

Gerelateerde artikelen:

Hoe zou het milieu er nú aan toe zijn... als er nooit een cannabisverbod was gekomen?

De demonisering van hennep

 

april 2018

Nieuwe reacties

13.09 | 13:52

Ik zou graag weten hoe ik het beste zekf n paar plantjes kan telen voor eigen gebruik maar weet hoe ik het exact moet doen. Waar kan ik bvb een filmpje zien ofs

11.10 | 12:36

“Het verbaast me voortdurend hoeveel RSO tegen mijn kanker vocht - zonder bijwerkingen of risico's. Naast het doden van mijn kankercellen, wat voor mij de bel

10.10 | 18:05

"Ik ben hier om mijn diepe warme dankbaarheid te betuigen aan de Rick Simpson-hennepolie, die ik kreeg van Dr. Rick Simpson. Ik verlaat nu een gezond leven sin

10.10 | 18:04

God zegene Rick Simpson omdat hij me heeft geholpen mijn kanker te genezen, ik heb al heel lang kanker geleden, ik heb zoveel remedies geprobeerd, maar het lijkt erop dat het werkt. Maar ik had contact met een Rick Simpson-hennepolie waarvan ik zoveel men